Om

"Jag började min vandring i kärlekens tecken, en underbar barndom fylld av lek, fantasi och vacker natur. Stigen var lite krokig ibland, precis som den oftast är. Kärleken och omsorgen bär jag med mig som en djupt grundad trygghet. Jag är värdefull precis som jag är.


Ett tag gick jag vilse i den tjocka skogen, såg bara dimma, anade solen, kunde inte se den. Ibland så mörkt och dunkelt att tankar om att avsluta vandringen fanns. Jag fastnade i en spiral vars väg blev trängre och trängre och spottades slutligen ut som en flopp. Det var min känsla.


Långsamt insåg jag att livet är så mycket mer än den lilla utsikt som jag hade. Jag gick sakta uppför berget och nådde slutligen toppen där min syn på livet fick helt andra dimensioner. Fick syn på mina drömmar igen.


Jag har val. Jag kan välja väg. Jag behöver inte följa den upptrampade stig som jag gjort åt mig själv. Jag kan börja på nya stigar se nya utsikter.  


Insikter tar tid. Låt det ta tid!"

Jag har en egen erfarenhet av utmattningssyndrom och har gått min egen väg till en ny livsinriktning. Jag har alltid varit intresserad av människans möjlighet till en bra arbetsmiljö och har via facket gått olika utbildningar inom arbetsmiljö. Jag har även ett stort intresse av att lära mig nya insikter via litteratur. Jag är utbildad yinyoga och restorative yoga instruktör, utbildad gruppledare i ACT -  Att hantera stress och främja hälsa. Jag är även utbildad energimassör.


Jag tror att människan kan förändra och göra mer än vad vi tror. Vi fastnar så lätt i gamla fotspår. Jag vet att vi får och att det går att förändra och byta inriktning. Vi behöver motion, återhämtning, näringsrik mat, träna vår inre intelligens och gemenskap med oss själva och andra. Då får vi kraft och styrka att byta spår. Allt får ta den tid det tar bara vi börjar att ta små små steg i den riktning som är viktig för oss. 

Sinnesrobönen


Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.


Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.


Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia.


Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet.


Varje ny tanke startar alltid hos en ensam. 


amerikanske prästen och teologen Reinhold Niebuhr 1926