Tjänster

Ruth Ranberg

ACT - Att hantera stress och främja hälsa. Är en kurs på 12 timmar som handlar om vad stress är. Hur vi påverkas av långvarig stress. Vad vi kan göra för att minska den farliga stressen. 


Vi är människor med olika erfarenheter som följer oss i livet. Livet handlar inte bara om att det är skönt. Naturligt bär vi på oro, rädsla, ångest, skuld och skam. Det är våra följeslagare som vill hjälpa oss men som kan skapa stress och psykisk ohälsa. Kärlek och oro hör ihop.


För att leva livet fullt ut är det viktigt att veta vad man tycker är viktigt här i livet. Vi använder en så kallad livskompass och livsriktningskort för att hitta det som är viktigt just nu.


Det är även viktigt med en bra relation med sig själv och andra.


Läs mer om kursen på livskompass.se. Där kan man också läsa om vad ACT är och olika forskningsresultat


https://livskompass.se/


Pris enligt överenskommelse

Yinyoga i kompisgrupp eller på din arbetsplats

Ifall ni är ett gäng som vill att jag kommer hem till er och leder er i yinyoga så gör jag det gärna. Ni kanske firar en födelsedag eller bara träffas för att må gott. 


Jag kan komma till din arbetsplats ifall ni har någon friskvårdsdag eller närhelst ni tycker att det passar. Yinyoga kan hjälpa vid negativ stress, öka självkännedom, minska stelhet i kroppen och mycket mycket mer.


Jag tar med mig ullmatta, bolster, kuddar och filtar. Ni behöver bara bekväma kläder och plats på golvet. (Ingen alkohol före eller under yinyoga)


Pris får vi komma överens om beroende på tid, storlek på gruppen och antal grupper.Yinyoga & Restorative yoga. En yogaform som passar alla. Nybörjare som vana yogautövare. Man kan säga att yinyoga kommer från Hathayoga, mindfulness, TKM (traditionell kinesisk medicin). Man sitter stilla i samma position i  1 - 5 minuter. Vilket innebär att man hinner vara här och nu, påverka fascia (bindväven) som i sin tur påverkar olika funktioner i kroppen som stelhet, inflammationer med mera.


I kroppen sker en djup avslappning som även påverkar nervsystem. Restorative yoga är ytterligare en yogaform för djup avslappning.


Mitt sätt att leda yogagrupper är mjukt och inkännande. Jag pratar gärna under passet och tar gärna med inspiration som jag upplever i naturen. Vatten, träden, vinden, fjällen, snön, regnet och solen.


Mer om yinyoga och restorative yoga. 


http://yin-yoga.seEnergimassage. Även kallad japansk massage. 


En massageform där du sitter bekvämt på en speciell massagestol. Massagen ges genom kläderna på rygg, armar händer och huvud. Massagen tar cirka 25 minuter. Perfekt massage för arbetsplatser.


Den bygger på akupunktursystemet och meridianer (ett energisystem i kroppen) som påverkas. Du slappnar av, stelhet, huvudvärk och ryggvärk minskar.


Pris för företag och arbetsplatser enligt överenskommelse.


https://svenskahalsoteamet.se/portfolio/energimassage-2/

NYHET! Energimassage & Restorative yoga


Tänk att först få 25 minuter av energimassage och efteråt bara få lägga sig ner på en ullmatta, inlindad i filtar med en massa kuddar som stöd. En ögonpåse som stänger ute allt ljus.


Jag leder in i Restorative yoga som är en yogaform där du bara får ha det skönt och smälta ner i kuddarna och mattan i 35 minuter.


Total avslappning!Pris för företag och arbetsplatser enligt överenskommelseVedic Art & Yinyoga. Jag samarbetar med Linda Bolmvik som är konstnär och utbildad Vedic Art lärare.


Vedic Art handlar kort om ett kravlöst skapande där Linda går igenom olika principer för skapandet.


Vi har märkt att Yinyoga och Vedic Art passar så bra tillsammans, kravlöst i nuet och en inre process som startar. Det  handlar om kreativitet, att bara vara i nuet, tillåtande, lugn och ro. 


Linda har en facebook sida - 


Workshop. Här är ett öppet kapitel där jag har möjlighet att skräddarsy en workshop på din arbetsplats under en friskvårdsdag. Jag kan berätta, ni kan prova på yoga, vi kan samtala om stresshantering, livsvärderingar och mycket annat


Wellness Walk. Handlar om att gå ut i naturen och bara  vara. Inspiration från  japanernas "skogsbad". Ta emot, lyssna, se, känna, smaka och lukta. Vara här och nu i promenaden. Medveten om varje steg så gott det går. Stanna upp vilket ger kropp & själ möjlighet till läkning. Naturen är en fantastisk resurs.


Självhjälpsgrupp. Jag delar med mig av mina kunskaper och erfarenheter. Vi träffas och GÖR saker tillsammans som främjar hälsan. Tillexempel motionerar, lagar bra mat, yinyoga och mycket mer. 


Priser efter överenskommelse"Det är det skönaste som jag har gjort"


"Jag mår så bra i kroppen och känner att jag blir mindre stel"

"Låter det intressant så hör av dig så kommer vi överens om tid. Jag behöver komma ca 45 minuter innan start."

" en kurs där jag och min hälsa står i fokus - underbart"


" kursen rör upp och gör så att jag orkar ta tag i saker som jag tidigare inte orkat med"" Jag blir så avslappnad och värk i nacke och rygg försvinner"

" Många gånger efter man fått massage så har jag tänkt så skönt det skulle vara att bara få stanna kvar en stund och bara känna lugnet. 


Den möjligheten finns nu." 

" Tack för en energigivande och avstressande dag, ett behövligt avbrott från vardagens tempo"


"Fint att prova på Yoga och även att inspirations måla. Ångrar inte att jag var med, Tack!"

" Nya koncept som jag gärna vill komma igång med"


"Självhjälpsgrupper är att vara tillsammans och hjälpas åt. Det var min första affärsidé som jag tror mycket på. Den kan förändra livet genom att vi GÖR sakerna tillsammans"