ACT

Jag är ingen expert

5 september, 2019

Jag är ingen expert. Vem är expert? När blir man expert?

Och vad menar jag med det? Ska man sitta och vänta med att göra det man tycker är viktigt tills man tycker att man kan tillräckligt då skulle det aldrig bli av. Börja så vet du aldrig var resan slutar. Och det är som man säger att det är inte bara målet som är viktigt utan även resan dit. Kanske resan till och med är den viktigaste. Det som du tycker är meningsfullt!

Jag är ingen utbildad psykolog, kurator eller beteendevetare. Jag har inte varit i Indien och ”yogat”. Jag går inte ut med det! Naturligtvis är det en otroligt bra grund att ha gedigna utbildningar. Det är inte så jag menar.

Jag kanske är expert på att prova olika vägar som psykologer, kuratorer och beteendevetare berättar om. Jag har provat att söka hjälp hos läkare, psykologer och beteendevetare. Jag har fått berättat för mig om nya vägar att gå. Jag har fått stöd och bekräftelse på att jag är värdefull som människa. Bekräftelse på att jag ÄR människa och inte är utan begränsningar och styrkor.

Jag har gått mina vägar. Litat på att det blir bra. Jag har sagt upp mig från ett fast och tryggt arbete. Vägen är fortfarande skakig ibland, kommer att vara det då och då. Det är livet! Inget konstigt alls!

Jag har utbildat mig och utbildar mig inom Yinyoga & Restorative yoga, fullärd blir jag aldrig. Jag har gått kurs i ACT – Att hantera stress och främja hälsa, fullärd blir jag aldrig. Upptäckt att jag tycker om att fotografera och måla. Upptäckt att jag är nog ganska kreativ på mitt sätt. Vilket duger perfekt! Fullärd blir jag aldrig!

VÅGA även om du inte har hela bilden klar för dig – det tror jag aldrig att man får. Livet är mer spännande än så.

Du är din egen expert! Var rustad med tålamod, kärlek, mod och en massa tillit. Tro att det du vill göra verkligen är det du vill göra och är det inte så tillåt dig då att prova annat. Vi förändras hela tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.