Mindfulness - Medveten Närvaro Övningar Yinyoga

Yinyoga

5 september, 2019

Det har är en ställning där höfterna öppnas upp, du drar ut ryggen, nacke och lår sträcks försiktigt ut. Var försiktigt ifall du har knä och rygg problem. Använd kuddar. Du behöver inte bevisa någonting, släpp alla krav, all prestation och lyssna på kroppen.

Du sitter med rak rygg och raka ben. För sakta och lugnt ihop fotsulorna mot varandra. Känner du att det drar och sträcker mycket i höft, lår och knän så lägg kuddar under knäna. Avlasta, var snäll med dig själv. Kom försiktigt framåt tills det tar stopp. Dra inte och stretcha, bara stanna. Luta dig mot kuddar om du vill. Det ska aldrig göra ont, däremot kan det kännas att det drar.

Stanna, andas, bara är i ställningen i 1 – 5 minuter.

Förvänta dig inte att det alltid ska kännas fantastiskt, lugnande och avslappnande när du yogar. Yoga är som livet, ibland upplever jag en otrolig rastlöshet – vill bara att det ska ta slut så att jag kan göra annat. Däremot vet jag att om jag sitter kvar i rastlösheten, i ställningen så ger det mig insikt och hälsa i allafall.

Jag behöver inte följa rastlöshetens röst. Där har du mindfulness. Jag är medveten om mina tankar och mina känslor och jag behöver inte lyda dem. Jag kan välja att stanna kvar eftersom jag vet att jag mår bra av det. Undersök i stället hur rastlösheten känns, lyssna på dess röst, du kanske nyfiket kan undersöka ifall rastlösheten har någon ”färg, doft”. Bli en forskare på din tanke och känsla.

Prova att släppa rastlösheten en stund, gör det vänligt, mota inte bort utan byt bara fokus. Fokusera på andetaget, hur ställningen känns i kroppen, i fötterna, låren, nacken och ansiktet. Släpp taget – låt det vara som det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.