ACT Boktips Övningar Tankar och funderingar

Tacksamhet!

22 september, 2019

” Handlar inte om att förneka det svåra utan att även se ljuset i mörkret”

Den här texten fann jag i denna tidning, tara, kropp & själ, september 2019. Texten är skriven av en kvinna som jag tycker har många kloka ord. Maggan Hägglund.

Hon beskriver tacksamhet som en kraftfullt verkande vitamin, vitamin T. Så intressant. Dessutom så menar hon inte att vi ska rabbla tacksamhet som någon formel där vi glömmer att livet är både och. Det handlar inte om att avskärma sig från verkligheten.

Tacksamhet är ingen självklarhet. Vi ser och matas dagligen med katastrofer och mänskligt lidande. Vi jämför oss med varandra hela tiden och ser inte vad vi kan vara tacksam för i vårt eget liv.

Ibland kanske vi till och med anklagar oss själva för att vi är tacksam när det finns så mycket lidande. Vi FÅR vara tacksam för livet. Vi får öppna tacksamhetsdörrarna till själen och släppa in tacksamhetsljus. Det ger oss faktiskt kraft att ta tag i lidande och mörker.

Det är så otroligt inspirerande att hitta kunskap som andra delar med sig av. Det kan vara i böcker, tidningar, TV och samtal. Vi behöver varandra för att få nya tankar.

från tara kropp & själ

Det finns ett enkelt knep för att komma igång med mer ”tacksamhet”. Ta dig tid någon gång under dagen. Bestäm helst en tid som passar. På morgonen kanske så du är fylld av tacksamhet hela dagen. Eller på kvällen så att du somnar med tacksamhet.

Skriv ner fem saker, stora som små (inget är för stort eller för litet) som du har att vara tacksam för.

Då skapar du tacksamhetsringar i hjärnan som breder ut sig mer och mer som ringar på vattnet. Både i dig själv och i din omgivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.