ACT Tankar och funderingar

Dansa mera!

24 september, 2019

Igår pratade Jimmy Marklund om så viktigt det är att ”fira sina segrar, stora som små” i sitt företag eller på sin arbetsplats. Så viktigt att glädjas och visa att man gläds och är stolt över det man åstadkommer tillsammans och enskilt.

Jag blev inspirerad till att även”Dansa mer i livet”. Att få fira livet, stort som smått. Att få dansa mer, glädjas och visa stolthet. Att rent utav släppa loss ordentligt och bara låta kroppen göra glädjeskutt. Att visa glädjeskutt med kroppen ger glädjeskutt i hjärnan. Ett leende på läpparna skapar leende i själen även om leendet skapats medvetet.

Om vi söker ”dans” så kommer vi att finna ”dans”. Det vi fokuserar på växer.

Precis som med tacksamhet betyder det inte att man förnekar att livet är upp och ner. Det handlar inte om att mata hjärnan med positiva tankar för att vi ska undvika livet. Det finns inte alltid anledning att dansa men i ärlighetens namn visst dansar vi för lite? Gläds vi mer så ger det kraft de dagar då livet saknar glädje.

Utan att verka tjatig så FÅR vi som motpol till allt som är tungt – lätta i en dans. Ordet FÅR betyder så mycket för mig. Smaka på det. Jag FÅR vara glad och dansa åt både stort och smått även om livet är trångt och tråkigt. Waow!

Om städning är tråkig, där kommer det igen, så gör som jag gjorde. Spela Bruce Springsteen på hög volym och sjung så går städningen som en dans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.