Mindfulness - Medveten Närvaro

Nämen vad tänker jag!

31 augusti, 2019

Jag är så trött, förstår inte varför! Fast egentligen förstår jag varför. Det har varit mer än vanligt de senaste veckorna.

Självklart börjar mina tankar att cirkulera. ”Jaha, orkar jag inte mer. Och du som har ett eget ”hälsoföretag” med yinyoga, ACT, massage och annat. Hur kan du tro att någon ska kunna ha förtroende för dig? Vad trodde du egentligen? Självklart har du inte tagit dig tid för att yoga som du borde. Visst du lever medvetet men inte tillräckligt. Du lever verkligen inte som du försöker lära ut.”

Skillnaden upptäckte jag, faktiskt till min glädje. Jag är medveten om att jag tänker så här. Att det är tankar. Det är att vara medvetet närvarande. Jag inser att det har varit lite för mycket för min ork och att jag dessutom inte har mött det med motion, yoga och näringsrik mat. Jag har slarvat helt enkelt med min hälsa.

Och vet du vad! Det kan jag göra något åt! Jag är värdefull inte värdelös. jag får fortsätta med mitt företag med det jag tycker är viktigt. Även om mina tankar och känslor vill tala om för mig andra saker. Jag är människa.

Naturligtvis har jag ett val att göra här. Jag kan sjunka in i min egen självömkan eller välja att vara vänlig med mig själv och göra något eller inte göra något. Jag gör kanske nog. Jag har kanske bara haft lite för mycket att göra – så det får vara som det är.

Var snäll, vänlig och förlåtande med dig själv! Det handlar även mindfulness om. Vi behöver inte döma oss själva för att vi är människor. Vi behöver inte reagera på allt som vi tänker och känner. Vi kan välja att observera att vi har de tankarna och känslorna och gå vidare.

Jag ska nu ut och gå med mina två hanhundar och kan faktiskt relatera till det jag hittade på FB under Ett Gott Skratt. Ligger faktiskt något i det 😉

Känns dagarna tunga? Se på livet som en hanhund. Kan det inte ätas eller sättas på – ta då bara och pissa på det och gå vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.