Motion

”Smart” eller ”lat” motion

5 september, 2019

Med hundar blir det både ”smart” och ”lat” motion. Fast man kan fråga sig hur smart och lat man är när man får gå ut i alla väderlekar. I vilket fall som helst så mår man riktigt bra när man kommer in. Då känns det smart.

Passa på att röra dig när du kan. Använd din fantasi, träning går att hitta i det mesta. Mycket är bra träningspass. Gå i trappor, cykla till och från jobbet. Jag har en uppförsbacke som jag cyklar uppför vid lunch och vid arbetets slut. Jag har bestämt mig för att göra det även om det är tungt. Jag försöker röra på mig så mycket som möjligt under dagarna. Jag har ett arbete där jag rör mig mycket. Jag vardagstränar.

Rör på dig då och då under dagen. Har du ett stillasittande arbete så är varje gång du reser dig upp och gör någonting en vardagsträning.

Ibland räcker inte tiden till. Det är var man är i livet som styr mycket. Det räcker så långt ifall man gör det man kan beroende på intresse och livssituation. Har man små barn så kan det vara svårt att hinna. Fast du har stora möjligheter att vardagsträna även då. Lyft rätt och lek med barnen. Det är lika värdefullt, som att boka tid för annan träning. Den tiden kommer.

Försök att hitta en bra balans mellan träning och vila i den tid du lever i. Det räcker väldigt långt. Att anklaga sig för att göra för lite tar också kraft och energi.

Tränar du ”för” mycket. För det kan man också göra – kombinera med yinyoga eller annan lugn yogaform. Ta någon av de hårda träningspassen och testa.

Vi behöver både rörelse och stillhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.