ACT Tankar och funderingar Yinyoga

Att flyta som ett löv i en strömfåra

2 november, 2019

Jag har kommit på att min inspiration har varit ganska ”tyst” under veckorna som varit. Och då får den vara det! Jag upptäckte att jag har bara varit. Visserligen har jag varit väldigt förkyld vilket har gjort att jag bara har varit. Jag har bara följt med som ett löv i en strömfåra.

Utforskat vattnet, dess fart, stillhet, ibland hamnat i en virvel. Hamnat nära land, utforskat vikar och även mörka partier av stranden. Precis som livet är. Bara en liten stund av livet, minuter, timmar en dag kan bestå av många upptäckter i strömfåran.

Jag har upptäckt så mycket. Jag har lärt mig att hantera olika situationer som uppstår. Ibland frustrerad och irriterad, sedan en insikt om orsak och ett litet leende på läpparna. Jag har på något sätt genomskådat vissa situationer som min tanke och mitt känsloliv ibland utsätter mig för. Inte allt och det kommer jag förmodligen aldrig att göra. Tack och lov! Jag vill inte bli fullärd. Jag vill utvecklas, förändras och få nya insikter och utsikter hela livet.

Jag tror att för att få nya insikter och utsikter så måste livet vara lite ”guppigt”. ”Guppen” väljer vi inte och en del vill vi inte ha. De finns där i allafall.

Att följa med i strömfåran, följa med ibland och inte streta och sträva är viktigt för att byta infallsvinklar och få nya kunskaper. Att hela tiden simma mot strömmen och bara se kampen kan göra att orken bara pyser ut.

Ni kloka människor som är med på mina yinyoga träffar ger mig så mycket kunskap och inspiration. Vi pratade om att följa med nu när årstiden visar sin mörkaste period. Att inte kämpa emot även om man upplever att det är jobbigt. Ni vet att jag tidigare sagt att varför inte passa på att se inåt. Ta stunder där tankar, känslor och kropp får lite extra uppmärksamhet och näring.

Passa på att ta hand om dig lite extra. Mys! Tänd ljus – även bara för några minuter. All tid räknas – all tid har betydelse.

Någon sa också att någonting vaknar i kroppen när vi yinyogar. Så bra sagt, det är precis så jag upplever det. Kropp och sinne får nytt liv.

Stort tack till ALLA ni kloka människor som jag träffar på yogagrupperna och på förskolan och STORT TACK för att jag får vara tillsammans med er.

Lyckorus är att få samtala, känna gemenskap och delaktighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.