Tankar och funderingar

Tillåt dig att glädjas och att njuta

30 november, 2019

En tanke som jag vill ge till dig inför advent och julmånaden. Tillåt dig att glädjas och att njuta.

Vi vet att livet är inte alltid bra – livet kan kännas orättvist och tungt. Livet bär på sorg och lidande. Världen visar ofta upp bilden av bedrövelse och problem som känns omöjliga att lösa. Det är så lätt att hamna på bedrövelsens och lidandets väg. Och det är självklart viktigt att bry sig och vilja förändra till det bättre. Ibland vill så mycket så att vi glömmer bort att det finns två sidor i livet och i världen. Det finns även problem som löses av vi människor. Det finns tröst av människor. Det finns människor som bryr sig.

Jag vill ge dig en vacker tanke inför advent och jul. En tanke som jag väldigt ofta själv använder.

Jag tillåter mig att glädjas åt litet som stort. En känsla av ett gott minne, en känsla av ett varmt samtal, en känsla av njutning. Får tillåtelse att värma mig.

En människa som förändrar till det bättre kan få min respekt. En handling av vänlighet och snällhet kan få mitt hjärta att värmas upp.

Vi FÅR! Jag vet att jag använder det ordet ofta, det ordet har hjälpt mig otroligt mycket. Det känns som en källa som bara öppnas upp och börjar flöda i mitt inre.

Jag får glädjas även om det finns mycket lidande runt omkring och i världen. Det finns två sidor. Glöm inte det!

Om du vill, ta emot denna tanke från mig, och prova gärna ifall du inte redan gör det. I vårt inre finns det stora möjligheter till glädje även om vi upplever det motsatta.

Börja med det lilla (eller egentligen är det stort) omfamna dig själv. Du är fantastisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.