Kategoriserad Tankar och funderingar

Våga så vinner du!

10 december, 2019

Jag hittade ett gammalt PM som jag skrev nångång under början av 2000-talet. Och jag måste säga att det ger mig så mycket nu att läsa det eftersom jag märker jag följer mina visioner och drömmar idag. Jag är på samma spår och med fler erfarenheter.

Orsaken till PM;et var att jag gick en utbildning som hette PUMT (Personlig utveckling och mental träning) mot Skandinaviska högskolan i Örebro. Den drivs av Lars-Eric Uneståhl som var en av pionjärerna inom mental träning. Jag åkte ner på en träff och träffade underbara människor.

Däremot avslutade jag utbildningen eftersom jag tyckte att den inte stämde helt överens med mina värderingar. Jag kanske lät rädslan ta över. Fast egentligen tror jag att jag följde mina värderingar som jag fortfarande följer. Det var klokt att avsluta fast jag fortfarande finner klokskap i texter, böcker och i mina egna anteckningar. Jag kan ändå inte göra om det beslut jag tog då. Det beslut jag tog då var klokast då. Ingenting jag ångrar iallafall och jag är otroligt tacksam att jag provade och det pekade på min livsinriktning.

Jag vågade satsa och jag vågade avbryta när det inte var rätt. En mycket viktig erfarenhet.

”Våga så vinner du!”

Så här skrev jag bland annat. ”Våga lita på att saker och ting löser sig, det fixar sig. Vilket påminner mig om vem jag har varit. En tavla med tyngden på lugna säkra färger men som jag under åren lyckats måla över med gälla och skrikiga färger och mönster. Färger som jag glömt bort att de fanns på tavlan. Nu har jag börjat att skrapa på ytan och finner mina grundfärger igen”

Jag har upptäckt att om jag tar hand om mig själv tillåter mig återhämtning, motion. Respekterar mig själv, gör det jag tycker om, så upptäcker jag mig själv igen under allt som jag byggt på. Och det är aldrig försent – släpp den tanken. All tid vi lever har betydelse för livet självt!

Inte alltid en enkel väg eftersom man rör om i sitt inre. Man börjar att lyssna inåt, vilket man kanske inte gjort på många år. Det kan vara saker man behöver bearbeta med eller utan hjälp. Det kan vara saker som bara behöver komma upp i ljuset få förlåtelse och sedan lägga sig som sand som virvlar upp under vattenytan. Någon sa att tålamod är en av de bästa vännerna och det upplever jag stämmer väldigt bra.

Så här skrev jag också i PM:et. Jag gjorde mycket muskulär och mental avslappning genom att lyssna på Lars-Eric Uneståhl.

”När kroppen får möjlighet att återhämta sig och vi låter den processen ha sin gång så får vi förnyad styrka. Ökad koncentration är egentligen avkoppling från andra saker. Kan vara att släppa kontrollen på det oväsentliga. Leva i nuet gäller ju också att släppa kontroll på det som varit och det som ska komma. Ändå betyder det att jag får mer kraft att leva med det förgångna och leva med det som kommer”

Jag vill verkligen uppmuntra till att våga lita på sig själv. Jag är övertygad om att de flesta av oss, kanske till och med alla, har en bild av vem man är. Vilka grundfärger som man har och kanske glömt bort. Har man kvar dem så handlar det om att lita på sig själv. Tro på dig själv och din styrka. Tro på dina vägval.

Våga förändra ifall du funderat på att göra det. Kroppen kanske har signalerat fast det är lätt att ignorera. Ibland handlar förändringen om att börja ta hand om sig själv bättre. Återhämtning på olika sätt.

Ibland kanske det handlar om att våga byta arbete. Börja studera. Starta eget!

Visst allt är risker och det finns aldrig några garantier att det fungerar till hundra procent. I vilket fall som helst så lär vi oss att hantera även utmaningar och det hjälper oss att förändra igen.

Jag tränar på att inte ta allt så allvarligt. Jag lever här och nu. Och jag vill prova att leva livet fullt ut med allt som det innebär.

Ha en underbar vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.