Kategoriserad Tankar och funderingar

Livet är inte alltid på topp!

21 december, 2019

Livet är inte alltid på topp och speciellt julhelgerna kan få oss att tappa modet. Vi stressar, erfarenheter hinner ifatt oss och vi känner oss ensam. Allt ska vara så perfekt!

Du är inte ensam – livet är likadant för oss alla. Vi mår bättre och vi mår sämre. Vissa mår bättre och vissa mår sämre. Det finns fortfarande möjligheter för oss alla att må så bra vi bara kan.

Jag är övertygad om det. Allt börjar med att respektera sig själv och sitt mående. Du behöver inte anklaga dig själv och tro att du är ensam och att alla andra mår så mycket bättre. Naturligtvis är det så att vissa mår bättre än andra men alla har sin egen ryggsäck att bära. Det är oerhört viktigt att inte hela tiden jämföra sig med andra. Du har ditt liv att ta hand om och du får göra det bästa av dina möjligheter. Vi har fler möjligheter och vägar att gå än vad vi tror.

Alla har och får möjlighet att leva sitt liv till fullo. Behöver vi stöd och hjälp så får vi söka det. Det är det värt även om det inte alltid blir som vi tror.

Vi behöver hitta jämvikt i samhället. Jag menar hela tiden matas vi med allt fasansfullt som händer. Och det är fasansfullt hur lite respekt vi har för varandras liv. Hur vi kan förstöra för varandra. Det behöver vi göra allt för att förhindra.

Det är så viktigt att inse att det finns människor som vill andra väl och att i samhället sker det oftare att vi tar hand om varandra. Det borde lyftas upp ännu mer. Det borde finnas media som väljer att visa det goda i samhället. Jag är övertygad om att ifall vi ger varandra hopp om att det finns godhet så kan det hindra något av det onda som sker. Det kanske kan rädda en person.

Jag såg svenska hjältegalan och jag bara känner att det finns ett så enormt stort behov av mänsklighet. Både i det stora och i det lilla. Jag behöver det i allafall. Alla misslyckas vi någongång. Alla sårar vi någon någongång. Oftast sårar vi nog oss själva mest. Vi får inse att vi är värdefull. Det är inte själviskt. Vi har alla något att komma med. Vi får börja om. Vi får förlåta både oss själva och andra. När vi börjar att lyfta blicken från vår egen lilla vrå – får tillit till livet så börjar saker att hända.

Vi lever livet så länge vi lever. Det är aldrig försent. Livet börjar nu.

Så ha en så bra jul som möjligt och kom ihåg att du är värdefull. Ställ inte för höga krav på dig själv. Du får börja om och om igen. Livet är inte alltid perfekt – släpp dina krav – så kan saker hända som man inte tror ska hända!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.