Kategoriserad Tankar och funderingar

Det går att förändra!

19 januari, 2020

Det går att göra något åt måendet i samhället och det behöver inte vara revolutionerande utan det enkla.

Tänk bara om ett samhälle bestämde sig för att fokusera på att få människor friska och få människor att må bra genom olika fokuserade insatser vilken skillnad det skulle bli. Jag kan verkligen fundera på varför man inte gör mer när det går att göra mer.

Det finns både kunskap och verktyg. Varför inte använda det vi vet till att hantera den onyttiga stressen och genom att hitta vägar ut ur psykisk ohälsa. Var är problemet! Och säkert tänker du pengar – vilket jag tycker är en dålig ursäkt.

Verktygen är det grundläggande mänskliga. Det vi behöver! Vi behöver påminnas om vad det är. Ni vet att jag tagit upp det i tidigare blogginlägg. Vi behöver röra på oss, vi behöver återhämtning, sociala kontakter, lära oss vad bra mat är, hur vi kan hantera den mentala biten och kanske den viktigaste pusselbiten. Relationen till sig själv = navet i hjulet!

När jag startade mitt företag så hade jag en vision om att komplettera företagshälsovården, hälsocentralen, arbetsplatserna och kommunen i stort med min kunskap och om min väg ut ur utmattningssyndrom. Jag ville nå sjukskrivna och andra som tappat hoppet om sig själv.

Hopp är så viktigt – att våga tro på att det löser sig och att jag själv kan hitta lösningar som ger mig livet tillbaka.

Jag ville vara det praktiska kugghjulet i den professionella hjälp som övriga distanser kunde ge. Min vision har ännu inte gått i uppfyllelse men jag får gå på spännande vägar ändå och vem vet vad som finns bakom nästa krön.

Livet går att förändra till det bättre. Inget är skrivet i sten. Vi får förändra och vi får förändras.

Livet är inte förutsägbart. Vi kan bara kontrollera det till en viss del. Den vissheten kan skapa både oro, rädsla, osäkerhet och ångest. Det kan å andra sidan även skapa mod att leva, mod att leva lätt och mod att bry sig om sina relationer och sig själv.

Inget är skrivet i sten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.